
Masajul terapeutic este o suma de tehnici si manevre efectuate manual cu ajutorul palmelor si bratelor ce si-a dovedit eficienta in ameliorarea afectiunilor musculare, osteo-articulare si neurologice, iar pentru a stimula suplimentar efectul indus, se folosesc creme sau uleiuri pentru masaj.
Fiind o suma de tehnici mereu adaptabila la nevoile pacientului, acest tip de masaj este dovada complementaritatii celor mai multe terapii alternative si este usor de personalizat, in scopul de a obtine in cel mai scurt timp cele mai bune rezultate terapeutice pentru pacient.
Deoarece prezinta un puternic caracter profilactic, este unul dintre cele mai recomandate solutii naturale de redresare a efectelor daunatoare cauzate de profesii sau obisnuinte gresite, care imping la sedentarism, posturi deficitare sau surmenaj fizic si psihic.
Se recomanda urmatoarelor tulburari, punctual si nu in exclusivitate
Efectele masajului terapeutic
Frecventa masajului terapeutic
Terapeutul este cel care stabileste numasul de sedinte si frecventa acestora in functie de afectiunea pacientului precum si de evolutia acesteia. Cele mai multe tulburari necesita un minim de 12 sedinte, cu o frecventa medie de 3 ori pe saptamana.